ENERGIA-AVUSTUS TURKU JA VARSINAIS-SUOMI

Kaarinan Lämpökuvaus Oy tarjoaa laadukasta asiantuntija-apua energia-avustuksen hakemiseen ja hakemuksen laatimiseen, sekä tekee tarvittavat laskelmat.

Energia-avustusta voivat hakea:
· Kerros- ja rivitaloyhtiöt
· Valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa
· Omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat.

Energia-avustushakemuksen tulee sisältää:
· Laskelmat lähtötilanteesta (E-luku)
· Laskelmat korjausten vaikutuksesta E-lukuun
· Asiantuntijan laatima ja allekirjoittama selvitys sekä kustannusarvio toimenpiteistä, joilla vaadittu energiatehokkuus saavutetaan

Avustuksen saamiseksi energiatehokkuuden paraneminen on voitava osoittaa uudella, asiantuntijan laatimalla energiatodistuksella. 

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on energiatehokkuuden paraneminen:
Kun energia-avustusta haetaan, otetaan laskelmissa huomioon kaikki rakentamisvuoden jälkeen tehdyt energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet. Lisäksi huomioidaan suunnitelmissa olevat toimenpiteet, joihin siis nyt ollaan hakemassa avustusta. Mikäli E-luku paranee rakentamisvuoden tasoon nähden vaaditun prosenttimäärän (kerrostalot 32%, rivitalot 36% ja omakoti-, pari- ja ketjutalot 44%), niin tuki myönnetään. 

Käytännössä vaatimuksen täyttäminen tarkoittaa useimmiten lämmitysjärjestelmän uusimista, jotta vaadittu prosentuaalinen parannus saavutetaan. Mikäli rakennukseen on jo aiemmin asennettu esim. maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu otetaan se huomioon laskelmissa. Jos rakennuksen E-luku on aikaisemmin tehtyjen toimepiteiden johdosta parantunut prosentuaalisesti riittävästi, voidaan avustusta saada myös pienempiin toimenpiteisiin, esim. ikkunoiden ja ovien uusimiseen (10%), yläpohjan lisäeristämiseen (25%) tai aurinkopaneeleihin (25%). Jokaisella toimenpiteellä on oma avustusprosenttinsa.

Avustuksen myöntäminen saavuttamalla nollaenergiataso:
Energia-vustusta saa myös silloin, jos toimenpiteiden jälkeen saavutetaan ns. lähes nollaenergiataso. Nimestään huolimatta tämä ei ole mitenkään mahdotonta saavuttaa. Tämä tuki saavutetaan usein, kun siirrytään maalämpöön ja kyseessä on uudehko talo tai vanhempi talo, johon on lisätty eristeitä tai uusittu ikkunoita yms. Tällöin tuki on max 6000 euroa eikä rakentamisvuoden tasolle ole mitään merkitystä.

Mikäli sinulla on kysyttävää energia-avustuksesta meille voi aina soittaa 044 315 8199 tai lähettää viestiä yhteydenottolomakkeen  kautta veloituksetta. Pystymme usein hyvin nopeasti kertomaan onko energia-avustusta mahdollista saada. 

OTA YHTEYTTÄ >>

ENERGIA-AVUSTUS APu,  TUKI JA LASKELMAT TURKU, RAISIO, NAANTALI, KAARINA JA KOKO VARSINAIS-SUOMI

Tarjoamme laadukasta apua ja tukea energia-avustuksen hakemiseen / energia-avustus laskelmat taloyhtiöille, rivitaloille ja omakotitaloille mm. paikkakunnilla Kaarina, Turku, Naantali, Raisio, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Paimio, Parainen, Lieto, Laitila, Loimaa, Pöytyä, Rusko, Salo, Sauvo, Uusikaupunki ja koko Varsinais-Suomi.